Plastidip deel 1

De afgelopen weken heb ik wat geëxperimenteerd met plastidip (Plasti Dip heet het officieel, zie www.plasti-dip.nl).

De reden was dat ik de Punto toch een wat meer showie uiterlijk wil geven. Dat doe ik door de wielen en de spiegelkappen rood te plastidippen en de auto te voorzien van extra spoilers, die ook rode accenten krijgen.

Rood is ook de accentkleur in de auto en de kleur van het rode plastidip is vrijwel gelijk aan die van het dashboard.

Eerst natuurlijk 300 filmpjes over plastidippen bekeken, om zeker te weten dat ik het goed aanpak en toen 6 flessen mat rood besteld en twee flessen glossifier. Met de flessen mat rood maak je het te spuiten onderdeel dus mat rood. Door er dan twee lagen glossifier over heen te spuiten, wordt het oppervlak glanzend. Hierdoor krijgt vuil ook minder grip en het onderdeel krijgt een opvallender uiterlijk.

Na het bekijken van alle filmpjes was de conslusie: één spuitbus per wiel, plus de glossifier, een halve bus. Dus had ik als het goed was nog twee bussen rood over voor de spiegelkappen en de andere onderdelen. Ik heb besloten om de binnenkanten van de wielen niet te spuiten, omdat die zwart zijn en dus sowieso niet op zullen vallen. Daardoor zou ik dus wel een extra busje uit kunnen sparen.

De rode verf mag alleen aan bedrijven verkocht worden, dus even een zakelijk account aangemaakt. Twee dagen wachten, omdat de glossifier nog binnen moest komen bij de online shop, en een dag later stond de bestelling op de stoep.

Spiegelkappen

Dus in het weekend de auto op de winterbanden gezet en de wielen goed schoongemaakt en de spiegelkappen verwijderd. De spiegelkappen hebben 6 lagen gehad, je moet met dunne lagen beginnen, maar nog steeds kwam er zwart doorheen. Dus nog maar een paar lagen. Het resultaat mag er zijn, maar het is wel een vreemd gevoel, dat rubber. Glossifier erover om ze te laten glanzen… Dagje laten drogen en monteren.

Dit is het eindresultaat:

Spiegelkap


No Comments Yet.

leave a comment

You must be logged in to post a comment.