Verlichting DRL Dagrijverlichting uitbreiden met eagle eyes

Tijd om de eagle eyes te monteren.
Wat is die DealExtreme een pokketent…ik geloof niet dat ik daar nog veel zal kopen. Ik koop speciaal 6 eagle eyes van 3 Watt en 2 van 7 watt, met als idee om de 2 x 3 stuks 3 Watt als extra parallel aan de dagrijverlichting te schakelen en de 2 x 7 Watt parallel aan de mistlampen, en dan iets opzij schijnend, om een betere corneringfunctie te krijgen.

Krijg ik de LEDs binnen, zijn ze allemaal 0,7 watt. Dus veel te weinig vermogen voor de corneringfunctie en maar zo zo voor de extra DRL’s.

Dus plannen omgegooid, alles ingebouwd vlak naast de mistlampen, en schakelingetjes gemaakt zodat ze alleen branden als de mistlampen branden en dat ze apart (links van rechts) branden als corneringlights én dat ze branden als de DRL’s aan staan. Dus diodes, relais en heel veel draden. Ik wil ze met een masterswitch uit kunnen zetten, want het is natuurlijk weer verboden, voor oom agent en voor toekomstige APK’s.
Zo ziet het er van binnen uit ( wat kan je trouwens makkelijk bij de mistlampen, als de bumper eraf is 🙂 ):
Zoom in (real dimensions: 1024 x 683)Afbeelding

Er gaan drie draadjes met stekkers de bumper uit, één naar de apart geschakelde plus 12, één naar de massa en één naar de DRL’s. Proefondervindelijk moest ik vinden welke draad in de draadboom die de lamphouder in gaat de draad voor de DRL is. De eerste was raak, tadaaaaa… de dunne groene. Daar een aftakking aan gemaakt en op de schakelingetjes aangesloten. Het werkte gelukkig in één keer.

Zoom in (real dimensions: 1024 x 683)Afbeelding

Alles uit:
Zoom in (real dimensions: 1024 x 774)Afbeelding

Samen met de DRL’s:
Zoom in (real dimensions: 1024 x 786)Afbeelding

Samen met de mistlampen:
Zoom in (real dimensions: 1024 x 796)Afbeelding

En ook de corneringfunctie werkt:
Zoom in (real dimensions: 1024 x 794)Afbeelding

Zag er allemaal leuk uit, maar de eagle eyes bleken minder waterdicht dan DX beloofd had. Na twee weken ging de eerste al stuk en zag je waterdruppels achter de lens staan. Daarom heb ik ze vervangen door DRL’s met vier leds in één stuk. Je ziet weinig verschil, maar ze zijn nu in ieder geval wél waterdicht, en ze kostten maar een tientje:

Uiteraard waren de geleverde lampjes toch weer anders van maat en vorm, met rond hoeken en iets groter, maar gelukkig paste het nog net…

Nieuwe DRL-leds 4 aan één stuk.

Aan de binnenkant ziet het er nu ook een stuk eenvoudiger uit:


Ook heb ik ze zo aangesloten dat ze meebranden met de vaste DRL’s, maar niet meer met de mistlampen. Daar komen binnenkort andere lampjes voor….