Verlichting Stadslichten vervangen door LEDs

Deze lampjes hebben we besteld, ze zijn 4 Watt en hebben zeer waarschijnlijk geen parallelweerstanden nodig om zonder canbusfouten te werken. Ze geven dezelfde kleur licht als de dagrijleds en combineren daardoor goed. Ik wacht nog op de levering en plaatsen foto’s zodra ze binnen zijn.

De lampjes kosten € 7,- per twee, inclusief transport van China naar Nederland.

Het is een avondfoto geworden, maar goed…

Avondfoto van de ledjes in de stadslichten (samen met de dagrijverlichting-leds).

De ledjes zouden 4 watt zijn en dus geen fouten moeten geven op het canbussysteem. Ze waren echter maar 1,5 watt en gaven dus een foutmelding. Ik heb er een setje weerstanden van pilot tussen gezet. Nu werken ze probleemloos.

Ik heb de stadslichten gisteren ook even vervangen door andere lampjes. Een groot deel van de zijdelings schijnende ledjes op de lamp vallen in de lamphouder weg. Ik heb nu langere lampjes gemonteerd, die dus meer leds zichtbaar hebben en daarom ook meer licht geven. Leuk detail bij het installeren was dat ik het lampje op zijn plaats wilde duwen, maar toen schoot het lampje eruit, in de koplampunit….. oeps en nu????

Ik had het lampje voor de andere koplamp nog liggen, dus even geprobeerd een magneet ertegenaan te houden en jááá, de aansluitdraden waren van ijzer en bleven dus plakken… H4-lamp eruit gehaald, magneet aan een stuke koperdraad geplakt en zo in de lampunit gestoken en langzaamaan het lampje eruit getrokken. Oeff…..