Nieuwe update aan de verlichting

Door het installeren van de mesh grill komt er bijna geen licht meer doorheen van de vier verstralers die ik achter de gril geïnstalleerd heb. Deze gaan dus de verkoop in.
De hoeveelheid licht van de koplampen bij groot licht is natuurlijk prima, maar ik heb niet voor niets de vier extra lampjes geïnstalleerd. Dus moest ik wat verzinnen. Gaten maken in de nieuwe grill vond ik geen optie.

Tweede ‘probleem’ was dat de leds die in de mistlampen zitten een andere kleur hebben dan de overige lampen (6000k in plaats van 8000k). Dus dacht ik, we slaan weer eens twee vliegen in één klap….

De mistlampen worden vervangen door bixenon projectorlampen. Als de lampen in de mistlampmodus staan, dan branden de lampen in dimlichtstand. Dus ze beschijnen alleen de grond en een stukje daarboven. Doe ik dan de grootlichten aan, dan gaan de mistlampen in grootlichtmodus meebranden.

Dat is wat het worden gaat. daarvoor heb ik holle glazen besteld die op de plaats komen van de huidige glazen van de mistlampen en daarachter komen de projectorlampen.
De projectorlampen staan nog in bestelling. De glaasjes zijn al binnen.

Ik moet dus een behuizing maken die op de plaats van de huidige mistlampen komt, met het bolle glas aan de voorzijde en de bevestigingspunten aan de zijkant. Daar moeten de xenon-projectors in gemonteerd worden.

Dit zijn de bestelde lampen:

bixenon2

Tevens hebben deze lampen oranje angel eyes, die ik met de knipperlichten mee laat knipperen en rode devil eyes, die ik los aan kan zetten. Mag natuurlijk niet in nl….

Zodra ze binnen zijn, komt er meer info…

En terwijl ik dit aan het tikken ben…. stopt postnl voor de deur, met een doosje lampjes….. 🙂

Hier wat foto’s van de installatie:

Horlogeglas kon ik zelf leveren. 9cm in doorsnede, met bolling. Blikken waar de lampen exact in passen gekocht. Ring gemaakt van PVC om het horlogeglas hoger te kunnen monteren, anders komt de lensbol tegen het glas.

mist1

De bodem uit het blik gehaald, gat gemaakt, lamp erdoor, zodat deze gecentreerd past in het blik.

mist2

Glas op de PVC-afstandhouder gelijmd, die gelijmd zit in de rand van het blik.

mist3

Zwart gespoten, blik op lengte gemaakt en waterdicht afgesloten.

mist4

Houders gemaakt van PVC, net als aan de originele lampen zitten.

mist5

Gemonteerd.

mist6

Ze zitten nog niet 100% goed achter de gaten, maar het afstellen gaat moeizaam. Ik moet er nog wat anders voor maken eigenlijk.

mistingebouwd

Alle bedradingen zijn omhoog doorgevoerd, zodat ik onder de motorkap alles aan kan sluiten, zonder dat de bumper er weer af moet. Dat moet ik dus nog doen.

Dit is het aansluitschema.

schemamist

De angeleyes en de devileyes branden mee met de knipperlichten. Omdat dit verboden is, komen ze op de 12V die met een schakelaar uit te zetten is (12V APK genoemd in de tekening). RGL en RGR zijn de relais die het dimlichtrandje wegklikken naar grootlicht in de lampen. DAL en DAR zijn de stuurunits voor de Devil- en Angeleyes. BallastL en ballastR spreekt voor zich.


1 comment

  1. Ik ben benieuwd!
    Beloofd veel goeds! =D

leave a comment

You must be logged in to post a comment.