Ik heb een Dashboard Digitale Video Recorder (car dvr) gemonteerd achter de spiegel. Deze neemt automatisch alles op wat voor de auto gebeurt wat later gebruikt kan worden als bewijs in geval van een aanrijding, of gewoon om leuke momenten automatisch vast te leggen en dan via YouTube weer te geven.

Na veel vijven en zessen en bestellen, niet geleverd kunnen worden en weer opnieuw bestellen is het de GS1000 Dash Cam geworden. Deze neemt beeld op in full HD bij 30 fps en geeft dus een prachtig beeld. Ik heb hem gekocht op Ebay en hij komt uit China. Gelukkig is hij niet tegengehouden door de douane, dus viel de prijs erg mee, net iets boven de € 100,-.

De specificaties van de camera:
4 x digitale zoom
5 megapixel camera
fotocamerafunctie in 5Mp met flitser
1080 x 1920 pixels Full HD
30 fps (frames per second)
1,5 inch LCD-scherm
nachtzicht met vier leds.
HDMI uitgang
AV uitgang
USB in- en uitgang
32Gb geheugen
GPS-logger ingebouwd
G-sensor
In beeld indicatie van de snelheid en de datum en tijd.
Via de meegeleverd software en google maps kan je exact de rit traceren inclusief de gereden snelheid en de G-krachten die op de camera uitgeoefend zijn.
Verder heeft de camera nog een alarm-knop, waarmee je de beelden vast kunt houden, zodat ze niet overschreven worden. Als bij een aanrijding de G-kracht boven de ingestelde stand komt, dan doet hij dat automatisch. Zodat je niet, als je half in de prak ligt, toch het knopje nog in moet drukken omdat anders het bewijsfilmpje overschreven zou kunnen worden.

De bevestiging is met een zuignap op het raam. De camera gaat vanzelf aan en uit, samen met het contact van de auto, met een in te stellen start- en eindvertraging.Dan nu de video’s…
Eer een stukje opgenomen om een idee te krijgen van het beeld:
Je kan het beeld op 1080p zetten onder het filmpje.

De 12 volt voeding werd tot vandaag verkregen door middel van een kabel die via het raam naar de aanstekerplug liep. Dat is inmiddels veranderd naar een vaste 12V-aansluiting. Zie de pagina voor van wijziging aan de spiegel om te zien hoe dat aangesloten is. KLIK HIER

Ondersteuning voor deze camera vind je hier:
http://dashcamtalk.com/gs1000
(Dank aan Chem, mede forumlid forum.grandepuntoclub.nl)