Bodykit (06) Het vervolg

Natuurlijk, we waren nog niet klaar…. πŸ™‚

Dus hier het vervolg van de transformatie…

3-10-2012
Wat heb ik nog veranderd? De stootstrip aan de zijkant rechtsvoor liet alweer los, dus heb ik maar besloten om ze te verwijderen. De strip rechtsvoor was voor driekwart los, zag ik. Ze waren een verzamelpunt van vuil en water, dus eigenlijk ben ik blij dat het eraf is. Het staat ook een stuk strakker zo. Misschien komen er nog kleine stootrubbers op de deuren, maar eigenlijk vind ik het wel mooi zo, zo strak. Ik zal er snel een foto’tje van maken en hier plaatsen.

Verder heb ik de stadslichten vervangen door LEDs. Hierover lees je op de pagina ‘UPDATES, Verlichting, Stadslichten vervangen door leds’.

Ik heb contact met een groothandel in lichtmetalen velgen en deze wil de door mij uitgekozen velgen leveren, met maar liefst 25% korting en gratis bezorgd in heel Duitsland πŸ™ Hopelijk wordt dit snel een πŸ™‚ want vrijdag komt hier iemand die 50 meter over de grens woont en hopelijk mag ik ze daar af laten leveren. Dan moet ik nog de centreerringen bestellen die erbij horen, de banden bestellen en dan laten monteren door Tjeerdsma, mijn garage hier in het dorp. Dat moet de auto mooi afmaken. Dan is het gedaan met de grote veranderingen en doen we alleen nog kleine wijzigingen.

Ik heb wel weer iets leuks kleins verzonnen, heb al een paar lampjes besteld en zal daar snel op terugkomen πŸ™‚

Ze zijn besteld, deze:

Oxigin V two Black 18 x 8

De prijs is normaal € 199,- per stuk, dan komen daar nog centreerringen bij. Deze krijgen we nu gratis thuisbezorgd (bij kennissen in Duitsland) voor € 560,- inclusief centreerringen.

Dus, de bandjes bestellen en een afspraak maken met onze garage…. Ik moet zeggen dat ik het bijna niet kan geloven dat ze zoveel goedkoper zijn in Duitsland, daarom wacht ik toch maar even met het bestellen van de banden tot ik de velgjes in handen heb πŸ™‚ Er is in een eerder stadium (met Novitec) zoveel misgegaan, dat ik toch maar even wacht… dan maar een paar dagen later de velgen monteren.

Deze banden heb ik uitgezocht:

Hankook Ventus V12 Evo K110 215/35 ZR18 84Y XL

De normale prijs voor deze banden is € 258,- per stuk.
Bij autobanden-markt.nl kosten ze € 132,- per stuk, gratis thuisbezorgd.

Waarom deze?

Ik heb zitten twijfelen over de Falken ZIEX ZE-912 en nog een paar andere. De Hankooks zijn wat duurder, maar zijn energieklasse C, efficientieklasse C en geluidsklasse 70 dB. De Falken is een klasse E-band, en maakt meer geluid.
de Hankooks zijn gemaakt voor snelheden tot 300kmh, dus als ik een keer bergje af rij, dan hoef ik me niet druk te maken πŸ™‚

Ik heb ook nog even aan de 215 40 R18 zitten denken, voor iets meer comfort, maar de 215 35 R18 maken de auto nog iets lager en wat minder kans op aanlopen in de wielkassen, dus toch de 35’ers dan maar.

De echte fotosessie moet nog komen, maar hier alvast een paar foto’tjes.

Oxigin wheels

Oxigin wheels

Wat me opvalt is dat de banden minder aanlopen dan de 195 55 R16 met de 15mm spoorverbreders. Dat komt vooral door de vorm van de band, die iets getrokken is. Hier in de weg voor ons huis zitten een paar kuilen die ik niet met een hogere snelheid dan 40 nemen kon, omdat dan de banden aanliepen, die neem ik nu met gemak met 50 en er loopt niets aan.

Het laagste punt van de auto zweeft nu 10cm boven het wegdek. De voorspoiler 11cm en de uitlaten achter ca. 17cm. Er valt daarom nog prima mee te rijden en alleen de echt hoge drempels moet ik zien te vermijden.