Nachtfoto’s

November 2013 was de maand van de nachtfoto’s voor de Grande Punto Club. We hebben er dit keer weer aan mee gedaan. Voorwaarde bij de GPC is dat je geen fotobewerkingsprogramma mag gebruiken, dus de foto moet zo van de camera af komen.

Dat was wel even oefenen, voor dat je weet hoe een foto er uit komt te zien in het donker. We hebben eerst op de oprit geoefend, dat werd uiteindelijk niks, maar je kon wel goed zien wat er fout ging en op de avond dat de foto ingeleverd moest worden hebben we de AVEBE (aardappelverwerkingsbedrijf) in Ter Apelkanaal opgezocht als achtergrondje.

De camera wordt zo ingesteld dat hij 30 seconden open blijft staan. In die 30 seconden komt er nog steeds veel te weinig licht binnen voor een mooie autofoto. Dat is expres gedaan. Dan ga je in die tijd dat de lens open staat met een sterke zaklantaarn, of zoals wij het gedaan hebben, met een flitser die punten belichten die je zichtbaar op de foto wilt hebben.

Hier een mislukte oefenfoto op de oprit, waar je kunt zien hoe vaak er geflitst is (meer dan 20 keer).

nacht oefenfoto

Van deze foto’s hebben we geleerd en dit is het resultaat geworden van deze fotosessie (Met deze foto hebben we de maandcompetitie gewonnen en de foto is uitgeroepen tot beste foto van het jaar en prijkt nu op de achterzijde van de clubpasjes):

nachtfoto 1

nachtfoto 3

nachtfoto 4

Je kunt leuk spelen met zaklantaarns en zo….
Hier is de auto zelf niet belicht en dus nog steeds vrij donker.

nachtfoto 2


6 comments

  1. Prachtige pixels! Verdiend deze prachtige auto ook!

  2. Dank je Kevin!

  3. Zalig gewoon ! Echt een auto om verliefd op te worden.

  4. Dank je Doxxo 🙂

  5. Super foto’s!

leave a comment

You must be logged in to post a comment.