Storingen/reparaties

Uiteraard hoop je dat de auto alles blijft doen wat hij moet doen, maar ja, in de praktijk gaat er toch af en toe iets stuk. Hier bespreek ik de ervaringen op dat gebied.

Storing in het stuur.
Op het stuur zitten de knoppen om te switchen tussen de verschillende muziek/gebruiksmedia. Zo kan je met de src-knop kiezen uit CD, radio en USB-stick. Door flink aan het stuur te draaien schakelt de auto af en toe automatisch over van de radio naar de USB-stick. Ik neem aan dat er sleepcontacten in het stuur verwerkt zitten. Daar is duidelijk iets niet helemaal in orde, want soms schakelt hij dus automatisch over. Dit valt onder de garantie, maar het is nog niet erg genoeg om speciaal voor naar de dealer terug te gaan.

Deze fout is eigenlijk vanzelf overgegaan. Nieuwigheid dus…

Zijstootstrips.
De zijstootstrips zitten met een matige kwaliteit lijm op de deur en achterstuk gemonteerd. Aan de rechterkant begon de strip los te komen. Ik heb dit zelf maar opgelost met wat montagekit:

De voorremmen liepen aan, dat hoorde je bijna bij elke bocht. Toen ik de auto naar mijn garage bracht om verlagingsveren te monteren, toen hoorden ze dat en hebben ze het in 7 minuten tijd voor me opgelost, zonder dat ik het gevraagd heb 🙂

Nieuwe storing 12-11-2012:
De achterbakverlichting ging ineens niet meer uit. Ik denk: vuil contactje in de klepsschakelaar. Paar keer ingedrukt, resultaat: nu brandt er niets meer 🙁 Zal waarschijnlijk vuil of nat zijn, ik haal het van het weekend even uit elkaar.

Ik kon de fout niet vinden en hij moest toch naar de garage voor de eerste beurt, dus heb ik de dealer de fout laten oplossen, onder garantie. Tevens bleek het slotje van de achterklep niet meer open te gaan tijdens de vorst. Ook daar is gelijk e.e.a. voor vervangen. Nu werkt het weer goed allemaal.

Begin 2013.
De auto lekt anti-vries. Kleine druppels zijn er te vinden onder de auto en in de voorbumper. Er is in een maand of een liter uitgelopen. Dinsdag 19 maart wordt er door de dealer naar gekeken.
Het bleek dat bij een beurt een klein rubber ringetje niet terug geplaatst was. De auto is er twee keer voor terug bij de dealer geweest….


2 comments

  1. Die Italiaantjes en elektrische componentjes, nog altijd wat problematisch ☺.

    Groet,
    Ben

  2. Ja dat klopt. Ik heb al aardig wat dingetjes in het elektrische systeem gezien die ik zelf anders zou hebben gedaan 😉

leave a comment

You must be logged in to post a comment.